MHS9

 
 

 

 
 
 
 

 

 
 
 
 

Over de hele wereld staan reeds meer dan 900 Stenner horizontale zaageenheden. De toepassingen gaan van hoogwaardig hardhout voor vloeren tot palettenhout.
Afhankelijk van het aantal zaageenheden, kunnen in één doorgang meervoudige zaagsneden gegeven worden. Het zaagverlies is heel klein, de aanvoersnelheid is relatief hoog en de handling is eenvoudig. Een heel productieve machine met geringe loonkost.

Het type MHS9 heeft een zaagwieldiameter van 914 mm (36") voor een 100 mm breed bandzaagblad. De bladspanning is pneumatisch. De machine is uitgerust met scharnierende beschermingsdeuren voor een gemakkelijke bediening, uiteraard vergrendeld om een start met open deuren te verhinderen. Het Stenner reinigingssysteem voor zaagblad en zaagwielen is eenvoudig en efficiënt. De machine wordt aangedreven met een 18 kW motor.

De aanvoer gebeurt over een lattenkettingbed voor houtbreedte tot 305 mm (breder als optie). Bovendrukkende aanvoerkettingen lopen synchroon met het kettingbed. De aanvoersnelheid is traploos instelbaar van 7,5 tot 30 m/min. of van 15 tot 60 m/min.

Optioneel kan de machine uitgerust worden met een schuinstelsysteem om schuin te zagen tot 12°, ampèremeter voor het meten van de motorbelasting, elektrische hoogteverstelling van de zaageenheid, enz.

 
 
  • Industriepark
  • Neringstraat 2
  • 1840 Londerzeel, België
  • 00-32-52-30.09.81
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.