ST100R

 
 

 

 
 
 
 

De ST100R is zonder twijfel de populairste Stenner bandherzaag. Het is de waardige opvolger van de VHM36 met een zaagwieldiameter van 36" (914mm), een zaagbladbreedte van 100mm en een hoofdmotor van 15 kW.
Het is een vlakke-vloer-machine, welke geen funderingsput behoeft. Dit bespaart veel kosten en biedt ook meer flexibiliteit. De machine kan immers gemakkelijk verplaatst worden binnen het bedrijf.

Deze machine is ook uitgerust met een pneumatische zaagbladspanning. D.w.z. dat voor het opspannen en het ontspannen slechts een schakelaar bediend moet worden. Het vervelende opkrikken van het bovenste zaagwiel is er niet meer bij.

De automatische opening van de aanvoerrol oogst veel succes. In de rustpositie staat de rol open en draait hij niet. Als een fotocel de invoer van hout waarneemt, sluit de rol zich op een zachte manier, wordt het hout gegrepen en door de zaag gevoerd. Als er geen hout meer is, gaat de rol weer zachtjes open. Er is dus geen manuele regeling meer via een handwiel of een voetpedaal, wat bijzonder handig is.

Uiteraard kan deze machine uitgerust worden met een frequentieregelaar voor het toerental van de zaagwielen. Uiterst handig als men verschillende houtsoorten moet zagen. Deze vereisen immers meestal een andere zaagsnelheid (de snelheid waarmee de tanden in het hout komen).
De multirollengeleider, de zaagbladdrukgeleiders, het schuinzagen en het smeer- en reinigingsysteem getuigen verder van een kwalitatief hoogstaande machine.

 
 
  • Industriepark
  • Neringstraat 2
  • 1840 Londerzeel, België
  • 00-32-52-30.09.81
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.