KP500 Optim

 
 

 

 
 
 
 

 

 
 
 
 

 

 
 

Deze afkortzaag is de optimale oplossing voor het afkorten, wanneer de hoogste opbrengst en de beste productiekwaliteit prioritair zijn. De KP500 Optim is zeer geschikt voor het uitzagen van gebreken en voor de optimalisatie van de te zagen houtlengten.

De robuuste bouwwijze staat borg voor een precieze en snelle werking. Het werkstuk wordt door een opduwsysteem met hoge snelheid en een nauwkeurigheid van ± 0,3mm naar de zaagsnede geduwd.
Voordien kan het bedienpersoneel gebreken en kwaliteit met krijt aanduiden. De opduwer overloopt het werkstuk in geheven stand, zodat het systeem de info over lengte en gebreken kan verwerken. Het numeriek besturingssysteem produceert bliksemsnel een zaagplan voor het opgelegde werkstuk, dat meteen automatisch naar de zaag wordt geduwd.

Aan de uitgang van de machine staat hetzij een vaste uitvoertafel, hetzij een sorteersysteem met uitwerpers.

Om het hout stabiel te houden is de hele lijn zijdelings onder 8° geneigd. De zaagmotor heeft een vermogen van 5,5 kW (optie: 7,5 kW) en een zaagblad van 500 of 550 mm. De bewegingssnelheid van de zaag in het hout is traploos instelbaar. De besturing gebeurt d.m.v. een 15" aanraakscherm.

Deze machine blijft zeer prijsgunstig, terwijl zij toch kwalitatief hoogstaand is. Een goed concept, zwaar gebouwd, uitstekende naverkoopdienst.

 
 
  • Industriepark
  • Neringstraat 2
  • 1840 Londerzeel, België
  • 00-32-52-30.09.81
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.