noblesse logo

 

Natuurpunt installeert een Mebor boomzaag

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Met meer dan 6.000 vrijwilligers, georganiseerd in zowat 160 lokale afdelingen, beheert de vereniging meer dan 22.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden.

Natuurpunt heeft in maart 2016 een horizontale boomzaag aangeschaft voor hun zagerij te Ekeren. De bedoeling is om douglas, lariks en eiken stammen, uiteraard hout dat voortkomt uit duurzaam bosbeheer, te verzagen tot bruikbare planken voor de bouw van eenvoudige constructies zoals afsluitingen, bruggetjes, schuilhutten, enz.

De keuze van Natuurpunt is gevallen op een nieuw type van het merk Mebor (Slovenië), dat pas in 2015 op de internationale Lignabeurs in Hannover werd voorgesteld. Het betreft het type HTZ 1100 Pro.

Deze zeer gebruiksvriendelijke bandzaagmachine heeft zaagwielen met Ø 1100 mm voor een bladbreedte van 120 mm. De gezaagde planken worden automatisch afgevoerd. Maatinstellingen en bewegingen op deze robuuste en stabiele machine verlopen snel en nauwkeurig, zodat een hogere productie gegarandeerd is.

De ingebruikname van deze installatie verliep erg vlot. De medewerkers van Natuurpunt geraakten meteen vertrouwd met de werking van de diverse onderdelen ervan.
Noblesse Benelux wenst Natuurpunt veel succes met deze nieuwe aankoop en staat ter beschikking voor verdere dienstverlening, zoals bv. het slijpen van de bandzaagbladen.

Op aanvraag zijn geïnteresseerde klanten welkom om onder begeleiding van een Noblesse medewerker deze installatie te bezoeken.

Wil je meer vernemen over Natuurpunt, klik hier om hun website te raadplegen. 

Nieuws

Prowood 2018 in Flanders Expo te Gent 25/09/2018

Met zowel een flinke voet in de eerste als in de tweede houtverwerking, bekleedt ons bedrijf een unieke plaats in de sector houtbewerkingsmachines. Lees het speciaal nummer van Noblesse Info.  

Hebrock zomeractie 01/08/2018

Als opkikker na het bouwverlof, bieden wij aan snelle beslissers een heel waardevol geschenk aan: een 2de verwisselbare lijmbak incl. stand. Lees verder.

Noblesse Benelux viert 65ste verjaardag 23/01/2018

Ons bedrijf werd in 1953 opgericht, eerst als de eenmanszaak "Albert Noblesse", later werd het "Noblesse Benelux N.V.". De onderneming telt zo'n 25 medewerkers.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be