noblesse logo

 

Tel de spanten van de Belgica

Op de werf
Een paar maanden geleden, is de definitieve kielbalk geplaatst op de werf en intussen werden er reeds twaalf spanten gemonteerd. Dit monteren van een spant is een hele onderneming, omdat elke spant zo’n 500 kilo weegt en omdat het plaatsen flink wat precisiewerk vereist. Dank zij de heftruck, die door PSA werd geschonken, kan De Steenschuit de klus echter makkelijk klaren. Tegen eind 2015 zou het overgrote deel van de 62 spanten op zijn plaats moeten staan.

Vernieuwd opleidingsprogramma
Niet alleen aan het schip, maar ook aan het sociale luik van De Steenschuit werd de laatste tijd intensief getimmerd. Een van de belangrijkste realisaties is de hertekening van het opleidingsprogramma. “De focus ligt sinds dit jaar op drie actiedomeinen”, licht opleidingscoördinator Jana Meevis toe. “Naast attitudevorming en technische vaardigheden, die ook vroeger al belangrijk waren, krijgen de sociale vaardigheden een verhoogde aandacht. Succesfactoren als communicatieve competenties, teamspirit en sollicitatietechnieken staan daarin centraal”. Met deze algemene herziening wil De Steenschuit beter inspelen op de noden van de bedrijven.

Opendeur
Op 24, 25 en 26 april 2015, het weekend van Erfgoeddag, bood de Steenschuit alle geïnteresseerden de kans om een kijkje te nemen naar het schip in aanbouw en de langverwachte tentoonstelling te bezoeken. Op zondag 26 april 2015, ter gelegenheid van Erfgoeddag, stelde de werf haar deuren open voor het grote publiek.

Sponsoring
Noblesse Benelux is heel trots dat het dit project actief kan steunen, niet alleen financieel, maar ook langs de invalshoek van de houtbewerking. De werkplaats van De Steenschuit werd door ons uitgerust. Gezien het project over verschillende jaren loopt, berichten wij regelmatig over de voortgang van de New Belgica. 

Nieuws

Prowood 2018 in Flanders Expo te Gent 25/09/2018

Met zowel een flinke voet in de eerste als in de tweede houtverwerking, bekleedt ons bedrijf een unieke plaats in de sector houtbewerkingsmachines. Lees het speciaal nummer van Noblesse Info.  

Hebrock zomeractie 01/08/2018

Als opkikker na het bouwverlof, bieden wij aan snelle beslissers een heel waardevol geschenk aan: een 2de verwisselbare lijmbak incl. stand. Lees verder.

Noblesse Benelux viert 65ste verjaardag 23/01/2018

Ons bedrijf werd in 1953 opgericht, eerst als de eenmanszaak "Albert Noblesse", later werd het "Noblesse Benelux N.V.". De onderneming telt zo'n 25 medewerkers.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be