noblesse logo

 

Een testimonial over de Stenner ST100R

De Stenner bandherzaag type ST100R is nu een vaste waarde bij Schrijnwerkerij Patrick Van Overmeire BVBA te Knokke-Heist. We laten zaakvoerder Patrick Van Overmeire aan het woord:

Na aankoop in 2013 van een langszaag voor het verzagen van boolplanken, kwamen wij tot de bevinding dat een herzaag in combinatie met de langszaag een belangrijke meerwaarde zou betekenen.

De conclusie van een grondig marktonderzoek bij verschillende leveranciers was dat er momenteel maar één machine was, die aan onze eisen voldeed om massieve stukken tot 300 mm hoog in drie te zagen, dit voornamelijk in hardhout zoals afzelia, paddock, afrormosia en eik. De machine, die aan onze voorwaarden voldeed en tevens binnen het vooropgestelde budget bleef, was de Stenner ST100R.

Om de geschiktheid van de machine te testen, heb ik vooraf een demonstratie gevraagd bij de firma Noblesse. Deze verliep probleemloos. Bij mijn aankomst met balken eik en afzelia van 330 mm hoogte, keek de technieker nogal. Maar eenmaal de machine ingesteld, en na een duidelijke uitleg van regelingen en mogelijkheden, verliep het zaagwerk probleemloos. Om m'n tevredenheid te uiten, heb ik daar zelfs de balken laten liggen, zodat ze een volgende klant konden tonen tot wat de Stenner in staat was.

Ik hou graag een korte termijn tussen bestelling en levering, en was daarom zeer verheugd te vernemen dat Noblesse de machine compleet met zagen en toebehoren binnen de 3 weken kon leveren. Afspraak was om op maandagmorgen de machine te plaatsen, zodat we in de namiddag elektriciteit en afzuiging konden aansluiten. Op dinsdagmorgen kwam de technieker voor de nodige afstellingen en een grondige opleiding.
Graag vermeld ik dat dit stipt volgens afspraak is verlopen en er een degelijke en goed verstaanbare uitleg werd gegeven. De dinsdagnamiddag zijn wij dan meteen gestart met het zagen van planken voor brede planchetten.

Ondertussen heeft de Stenner in de korte tijd dat wij hem al hebben, al zijn degelijkheid en noodzakelijkheid bewezen. Wij zouden hem niet meer kunnen wegdenken in onze ateliers.
Het is de eerste maal dat ik een machine koop bij de firma Noblesse, maar m'n gevoel zegt me dat dit niet de laatste maal zal zijn dat wij samenwerken. 

Nieuws

Hebrock kantenaanlijmers in een nieuw kleedje - ontdek het vernieuwde gamma! 06/08/2019

Tijdens de “Ligna” beurs van 2019 introduceerde de “Altendorf Group” de nieuw generatie kantenlijmers van Hebrock, welke uitermate goed werden onthaald door het grote publiek.

Striebig verticaal opdeelcenter - model Control 09 wordt Control 18. NIEUW - OPTIMALISATIESOFTWARE 01/07/2019

Striebig lanceert sinds kort de “STRIEBIG CONTROL 18”. Met dit nieuwe model blijft Striebig zijn voorsprong nog verder uitbouwen.

LIGNA 2019 - making more out of wood. 14/05/2019

HANNOVER - 27 t/m 31 mei 2019. Lees het speciale nummer van Noblesse Info.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be