noblesse logo

 

Mooie briketteerinstallatie bij De Steenschuit in Boom

Even in herinnering brengen dat De Steenschuit de VZW is, die – in het kader van haar sociale doelstellingen – een replica bouwt van de Belgica, het houten schip waarmee Adrien de Gerlache in 1897 op expeditie trok naar de Zuidpool. Voor het volledige verhaal, klik hier.

De verhoogde activiteiten bij de bouw van het schip leidden tot een aanzienlijke toename van de hoeveelheid zaagsel en houtkrullen. Recent werd er resoluut gekozen voor een duurzame oplossing, in de vorm van een briketteerpers.

Noblesse Benelux leverde een compacte briketteerpers van AL-KO met een capaciteit tot ongeveer 70 kg per uur. Boven de briketteerpers werd een cycloonafscheider aangebracht in onderdrukbestendige en verzinkte uitvoering.

Het werd een mooie installatie, die het volume van houtschilfers en zaagmeel met 90% reduceert. De briketten vormen nu ook een zeer nuttige brandstof voor houtkachels, zodat De Steenschuit terecht mag beweren dat het zijn houtafval omzet in nieuwe energie. De firma ISVAG ging helemaal mee in dit verhaal en besliste de briketteerpers mee te financieren. 

Nieuws

Prowood 2018 in Flanders Expo te Gent 25/09/2018

Met zowel een flinke voet in de eerste als in de tweede houtverwerking, bekleedt ons bedrijf een unieke plaats in de sector houtbewerkingsmachines. Lees het speciaal nummer van Noblesse Info.  

Hebrock zomeractie 01/08/2018

Als opkikker na het bouwverlof, bieden wij aan snelle beslissers een heel waardevol geschenk aan: een 2de verwisselbare lijmbak incl. stand. Lees verder.

Noblesse Benelux viert 65ste verjaardag 23/01/2018

Ons bedrijf werd in 1953 opgericht, eerst als de eenmanszaak "Albert Noblesse", later werd het "Noblesse Benelux N.V.". De onderneming telt zo'n 25 medewerkers.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be