noblesse logo

 

4D, nieuw model bij Striebig

De belangrijkste voordelen van de verticale zaagtechniek zijn een halve eeuw reeds onveranderd gebleven: plaatsbesparend en rendabel panelen opdelen, gecombineerd met een hoog bedieningscomfort en een precisie tot 1/10 millimeter. Opdelen naar de eindmaten, dit is steeds de leuze geweest van de platenbewerking op zijn Striebigs.
Deze basisprincipes bevinden zich ook in het lastenboek van het nieuwe Striebig model 4D, dat een wereldpremière zal kennen op de komende Ligna vakbeurs in Hannover.

De 4D introduceert, naast lengte, hoogte en dikte/diepte, een vierde dimensie: de tijd. Deze maakt ook integraal deel uit van de technologie, die voor de 4D aangewend wordt. Hiermede zal de verticale paneelzaag een kwantumsprong realiseren, die een geheel nieuw bereik van prestaties mogelijk zal maken.

De 4D zal ons overtuigen door het hoog bedieningscomfort. Het besturingsaggregaat herinnert ons aan het bekende Striebig design. Via een 12" aanraakscherm, bestuurt de operator intuïtief en comfortabel alle functies van de zaag en heeft hij toegang tot alle functionele gegevens.

Het volledige verticaal en horizontaal transport van het werkstuk verloopt op de 4D volledig automatisch. De bedieningsman legt het werkstuk op de machine, drukt af en toe op de startknop, neemt afgewerkte panelen weg en houdt ze ter beschikking voor verdere bewerking. De comfortabele bediening van de zaag door slechts 1 man, bijna zonder inspanningen, wordt de nieuwe norm. Geautomatiseerde zaagprocessen en rationele stappen worden vanzelfsprekend. Intelligente zaagoptimalisatie met automatisch verlopende zaagsneden zorgt voor een optimaal zaagproces bij een best mogelijk gebruik van het materiaal.

De 4D zal voor het eerst gepresenteerd worden op de LIGNA. We kunnen hier evenwel reeds een paar tipjes van de sluier oplichten:

  • de 4D zal uitgerust zijn met het ProLock snelwisselsysteem voor zaagbladen.
  • automatische spantangen, die speciaal ontworpen zijn voor platen met gevoelig oppervlak, zorgen voor een veilig houvast en een rationele doorvoer van de platen.
  • het maximum gewicht van de werkstukken kan oplopen tot 260 kg.
  • de minimum strookbreedte in automatische modus bedraagt 200 mm.
  • de stilstand tussen de verschillende zaagsneden is tot een minimum beperkt.
  • de maximum zaagdiepte bedraagt niet minder dan 130 mm (optie).

Naast de bekende modellen Compact, Standard, Evolution en Control, profileert de 4D zich als het model met de hoogste automatiseringsgraad en dus ook de hoogste productiviteit. 

Nieuws

LIGNA 2019 - MAKING MORE OUT OF WOOD 14/05/2019

HANNOVER - 27 t/m 31 mei 2019. Lees het speciale nummer van Noblesse Info.

Noblesse - Hebrock lente actie 2019 18/03/2019

Geniet nu van mooie kortingen in combinatie met gratis PLC sturing met touchscreen!

Pensionering Jan en Paul Noblesse 21/02/2019

Proficiat Jan en Paul met wat jullie hebben opgebouwd; geniet van jullie welverdiend pensioen.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be