noblesse logo

 

Officiƫle opening New Belgica werf

Na een aantal jaren voorbereiding is de New Belgicawerf in Noeveren-Boom op vrijdag 23 september 2011 officieel geopend. Tal van prominenten hebben dit prachtige project toegelicht. De Gouverneur van de provincie Antwerpen Cathy Berx noemde dit initiatief uniek. Het heeft zoveel facetten, naast het maritiem erfgoed is er ook het sociaal aspect. Het schip wordt immers gebouwd met mensen die moeilijk op de arbeidsmarkt terecht kunnen. In zijn toespraak wist Kris Peeters, Minister-president van Vlaanderen, dat dit schip nog vele tientallen jaren een fiere ambassadeur zal worden van wat Vlaanderen durft en kan.

Met de opening van de New Belgicawerf wordt een grootse droom nu heel concreet. De vzw De Steenschuit wil namelijk een varende replica bouwen van de Belgica, een schip van zo’n 40 meter lang en 7,5 meter breed. Een houten schip, dat in 1884 zijn carrière begon als walvisvaarder. Het droeg toen de naam Patria, maar nadat Adrien de Gerlache het schip had aangeschaft, werd het herdoopt als Belgica. Het was een buitengewoon sterk schip, anders had het nooit de overwintering in het pakijs op Antarctica overleefd. De Endurance, het schip van de Anglo-Ierse ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton, had niet zoveel geluk. Het werd verpletterd door het ijs. Dat was in 1915, tijdens een heel andere expeditie. Dit maar om de kracht van de Belgica te illustreren.


Minister-president Kris Peeters had de eer de nieuwe werkplaats in gebruik te nemen – voor een talrijk publiek - door een eerste balk in lamellen te zagen op een Stenner herzaag type ST100R. Hij werd hierbij bijgestaan door een ploeg enthousiaste cursisten. Naast deze Stenner, heeft Noblesse Benelux het volledige pakket machines geleverd. Een stabiele Gau Jing vierzijdige schaafbank, een CB-SAC breedbandschuurmachine, een Parveau pennenbank en verder een aantal SAC standaardmachines zorgen voor een uitstekende kwalitatieve uitrusting. Uiteraard werd het geheel afgerond met een professionele afzuiging. Zoals reeds aangekondigd, is ons bedrijf ook als sponsor betrokken bij dit prachtige initiatief. 

Het project vertrekt nu voor een termijn van 5 à 7 jaren. 500 werkzoekenden zullen hier nieuwe opleidings- en tewerkstellingskansen richting arbeidsmarkt krijgen. Dat kan ondermeer dankzij de uitstekende samenwerking met VDAB en Forem. Ons bedrijf en onze medewerkers hebben hier ook een rol in te spelen. Een goede service voor het machinepark is hier zeker aangewezen. Onze techniekers zijn dubbel gemotiveerd om De Steenschuit te steunen in de komende jaren van wellicht zware arbeid. Ze kunnen daar in Boom op ons rekenen. Wij zijn in de buurt, op nog geen 10 km. 

Nieuws

Hebrock kantenaanlijmers in een nieuw kleedje - ontdek het vernieuwde gamma! 06/08/2019

Tijdens de “Ligna” beurs van 2019 introduceerde de “Altendorf Group” de nieuw generatie kantenlijmers van Hebrock, welke uitermate goed werden onthaald door het grote publiek.

Striebig verticaal opdeelcenter - model Control 09 wordt Control 18. NIEUW - OPTIMALISATIESOFTWARE 01/07/2019

Striebig lanceert sinds kort de “STRIEBIG CONTROL 18”. Met dit nieuwe model blijft Striebig zijn voorsprong nog verder uitbouwen.

LIGNA 2019 - making more out of wood. 14/05/2019

HANNOVER - 27 t/m 31 mei 2019. Lees het speciale nummer van Noblesse Info.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be