noblesse logo

 

Moderne bandherzaag zonder funderingsput

NOBLESSE BENELUX presenteerde recentelijk het nieuw model van STENNER: de bandherzaag type ST130 welke geen funderingsput behoeft.

Vele gebruikers hebben een broertje dood aan funderingen. De kosten van het kap- en breekwerk, alsook van het gieten van de fundering willen zij uiteraard graag besparen. Daarenboven kan een machine met funderingen niet gemakkelijk verplaatst worden binnen het bedrijf. Een streep dus door de flexibiliteit.

Stenner had er reeds lang een antwoord op. De veelverkochte bandherzaag type ST9 met zaagwielen van 914 mm voor 100 mm brede zagen, is een stevige machine, die je zomaar op een vlakke vloer kan plaatsen. Met haar 15 kW motor kon de ST9 reeds heel wat aan, maar voor het heel zware werk moest je overschakelen naar machines, die dan toch een fundering behoefden.

Gelukkig beschikken we vanaf nu met het nieuwe type ST130 over dé oplossing! Deze machine heeft zaagwielen met een diameter van 950 mm voor 130 mm brede bandzaagbladen. De zaagmotor van 22 kW (in optie 30 kW) geeft aan dat de ST130 heel wat in haar mars heeft. Maar dit is niet alles, deze machine biedt ons nog heel wat voordelen:
- pneumatische zaagbladspanning
- pneumatische drukking op de aanvoerrol
- een krachtige aanvoer, regelbaar van 5 tot 60 m/min.
- elektrische verplaatsing van de houtgeleider inclusief digitale uitlezing.

De besturing van de machine gebeurt via PLC met een HMI (human-machine-interface). Dit systeem is zeer gebruiksvriendelijk. De HMI gebruikt de taal van de gebruiker, geeft foutboodschappen bij storingen en verschaft belangrijke informatie op het scherm.

Als optie kan een frequentieregelaar voor het toerental van de zaagwielen geleverd worden. Uiterst handig als men verschillende houtsoorten moet zagen. Deze vereisen immers meestal een andere zaagsnelheid (de snelheid waarmee de tanden in het hout komen). 

Nieuws

Prowood 2018 in Flanders Expo te Gent 25/09/2018

Met zowel een flinke voet in de eerste als in de tweede houtverwerking, bekleedt ons bedrijf een unieke plaats in de sector houtbewerkingsmachines. Lees het speciaal nummer van Noblesse Info.  

Hebrock zomeractie 01/08/2018

Als opkikker na het bouwverlof, bieden wij aan snelle beslissers een heel waardevol geschenk aan: een 2de verwisselbare lijmbak incl. stand. Lees verder.

Noblesse Benelux viert 65ste verjaardag 23/01/2018

Ons bedrijf werd in 1953 opgericht, eerst als de eenmanszaak "Albert Noblesse", later werd het "Noblesse Benelux N.V.". De onderneming telt zo'n 25 medewerkers.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be