noblesse logo

 

Moderne bandherzaag zonder funderingsput

NOBLESSE BENELUX presenteerde recentelijk het nieuw model van STENNER: de bandherzaag type ST130 welke geen funderingsput behoeft.

Vele gebruikers hebben een broertje dood aan funderingen. De kosten van het kap- en breekwerk, alsook van het gieten van de fundering willen zij uiteraard graag besparen. Daarenboven kan een machine met funderingen niet gemakkelijk verplaatst worden binnen het bedrijf. Een streep dus door de flexibiliteit.

Stenner had er reeds lang een antwoord op. De veelverkochte bandherzaag type ST9 met zaagwielen van 914 mm voor 100 mm brede zagen, is een stevige machine, die je zomaar op een vlakke vloer kan plaatsen. Met haar 15 kW motor kon de ST9 reeds heel wat aan, maar voor het heel zware werk moest je overschakelen naar machines, die dan toch een fundering behoefden.

Gelukkig beschikken we vanaf nu met het nieuwe type ST130 over dé oplossing! Deze machine heeft zaagwielen met een diameter van 950 mm voor 130 mm brede bandzaagbladen. De zaagmotor van 22 kW (in optie 30 kW) geeft aan dat de ST130 heel wat in haar mars heeft. Maar dit is niet alles, deze machine biedt ons nog heel wat voordelen:
- pneumatische zaagbladspanning
- pneumatische drukking op de aanvoerrol
- een krachtige aanvoer, regelbaar van 5 tot 60 m/min.
- elektrische verplaatsing van de houtgeleider inclusief digitale uitlezing.

De besturing van de machine gebeurt via PLC met een HMI (human-machine-interface). Dit systeem is zeer gebruiksvriendelijk. De HMI gebruikt de taal van de gebruiker, geeft foutboodschappen bij storingen en verschaft belangrijke informatie op het scherm.

Als optie kan een frequentieregelaar voor het toerental van de zaagwielen geleverd worden. Uiterst handig als men verschillende houtsoorten moet zagen. Deze vereisen immers meestal een andere zaagsnelheid (de snelheid waarmee de tanden in het hout komen). 

Nieuws

Hebrock kantenaanlijmers in een nieuw kleedje - ontdek het vernieuwde gamma! 06/08/2019

Tijdens de “Ligna” beurs van 2019 introduceerde de “Altendorf Group” de nieuw generatie kantenlijmers van Hebrock, welke uitermate goed werden onthaald door het grote publiek.

Striebig verticaal opdeelcenter - model Control 09 wordt Control 18. NIEUW - OPTIMALISATIESOFTWARE 01/07/2019

Striebig lanceert sinds kort de “STRIEBIG CONTROL 18”. Met dit nieuwe model blijft Striebig zijn voorsprong nog verder uitbouwen.

LIGNA 2019 - making more out of wood. 14/05/2019

HANNOVER - 27 t/m 31 mei 2019. Lees het speciale nummer van Noblesse Info.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be