noblesse logo

 

Nieuwe manier van werken met Stenner bandherzaag

Onze opendeurdagen maakten het duidelijk: de ST100 valt erg in de smaak van onze cliënteel. Zoals haar voorganger, het type ST9, heeft de ST100 914 mm grote zaagwielen, 100 mm brede zaagbladen en een 15 kW sterke hoofdmotor. Ook dit model behoeft geen funderingen. De multirollengeleider, de zaagbladdrukgeleiders, het schuinzagen en het smeer- en reinigingsysteem getuigen van een kwalitatief hoogstaande machine. Tot daar de gelijkenis.

Nu de verschilpunten. De ST100 is uitgerust met een pneumatische zaagbladspanning. D.w.z. dat voor het opspannen en het ontspannen slechts op een knop gedrukt moet worden. Het vervelende opkrikken van het bovenste zaagwiel is er niet meer bij.
De machine heeft een krachtiger aanvoer, traploos regelbaar van 5 tot 60 m/min.
De besturing van de machine gebeurt via een PLC met een HMI (human-machine-interface). Dit systeem is zeer gebruiksvriendelijk. De HMI gebruikt de taal van de gebruiker, geeft foutboodschappen bij storingen en verschaft belangrijke informatie op het scherm.

Optioneel wordt de radiale arm van de aanvoerrol uitgerust met een pneumatische bediening. Deze had veel succes bij de demonstraties. Wat dan bijzonder opviel was de handige werkwijze met automatische opening en sluiting van de aanvoerrol. In de rustpositie staat de rol open en hij draait niet. Als een fotocel de invoer van hout waarneemt, sluit de rol zich op een zachte manier, wordt het hout gegrepen en door de zaag gevoerd. Als er geen hout meer is, gaat de rol weer zachtjes open. Er is dus geen manuele regeling meer via een handwiel.

Het lijkt wel de manier van werken voor de toekomst. Wilt u dit ook eens zien, contacteer ons voor een demo. 

Nieuws

LIGNA 2019 - MAKING MORE OUT OF WOOD 14/05/2019

HANNOVER - 27 t/m 31 mei 2019. Lees het speciale nummer van Noblesse Info.

Noblesse - Hebrock lente actie 2019 18/03/2019

Geniet nu van mooie kortingen in combinatie met gratis PLC sturing met touchscreen!

Pensionering Jan en Paul Noblesse 21/02/2019

Proficiat Jan en Paul met wat jullie hebben opgebouwd; geniet van jullie welverdiend pensioen.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be