noblesse logo

 

Nieuwe manier van werken met Stenner bandherzaag

Onze opendeurdagen maakten het duidelijk: de ST100 valt erg in de smaak van onze cliënteel. Zoals haar voorganger, het type ST9, heeft de ST100 914 mm grote zaagwielen, 100 mm brede zaagbladen en een 15 kW sterke hoofdmotor. Ook dit model behoeft geen funderingen. De multirollengeleider, de zaagbladdrukgeleiders, het schuinzagen en het smeer- en reinigingsysteem getuigen van een kwalitatief hoogstaande machine. Tot daar de gelijkenis.

Nu de verschilpunten. De ST100 is uitgerust met een pneumatische zaagbladspanning. D.w.z. dat voor het opspannen en het ontspannen slechts op een knop gedrukt moet worden. Het vervelende opkrikken van het bovenste zaagwiel is er niet meer bij.
De machine heeft een krachtiger aanvoer, traploos regelbaar van 5 tot 60 m/min.
De besturing van de machine gebeurt via een PLC met een HMI (human-machine-interface). Dit systeem is zeer gebruiksvriendelijk. De HMI gebruikt de taal van de gebruiker, geeft foutboodschappen bij storingen en verschaft belangrijke informatie op het scherm.

Optioneel wordt de radiale arm van de aanvoerrol uitgerust met een pneumatische bediening. Deze had veel succes bij de demonstraties. Wat dan bijzonder opviel was de handige werkwijze met automatische opening en sluiting van de aanvoerrol. In de rustpositie staat de rol open en hij draait niet. Als een fotocel de invoer van hout waarneemt, sluit de rol zich op een zachte manier, wordt het hout gegrepen en door de zaag gevoerd. Als er geen hout meer is, gaat de rol weer zachtjes open. Er is dus geen manuele regeling meer via een handwiel.

Het lijkt wel de manier van werken voor de toekomst. Wilt u dit ook eens zien, contacteer ons voor een demo. 

Nieuws

Hebrock kantenaanlijmers in een nieuw kleedje - ontdek het vernieuwde gamma! 06/08/2019

Tijdens de “Ligna” beurs van 2019 introduceerde de “Altendorf Group” de nieuw generatie kantenlijmers van Hebrock, welke uitermate goed werden onthaald door het grote publiek.

Striebig verticaal opdeelcenter - model Control 09 wordt Control 18. NIEUW - OPTIMALISATIESOFTWARE 01/07/2019

Striebig lanceert sinds kort de “STRIEBIG CONTROL 18”. Met dit nieuwe model blijft Striebig zijn voorsprong nog verder uitbouwen.

LIGNA 2019 - making more out of wood. 14/05/2019

HANNOVER - 27 t/m 31 mei 2019. Lees het speciale nummer van Noblesse Info.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be