noblesse logo

 

Nieuwe manier van werken met Stenner bandherzaag

Onze opendeurdagen maakten het duidelijk: de ST100 valt erg in de smaak van onze cliënteel. Zoals haar voorganger, het type ST9, heeft de ST100 914 mm grote zaagwielen, 100 mm brede zaagbladen en een 15 kW sterke hoofdmotor. Ook dit model behoeft geen funderingen. De multirollengeleider, de zaagbladdrukgeleiders, het schuinzagen en het smeer- en reinigingsysteem getuigen van een kwalitatief hoogstaande machine. Tot daar de gelijkenis.

Nu de verschilpunten. De ST100 is uitgerust met een pneumatische zaagbladspanning. D.w.z. dat voor het opspannen en het ontspannen slechts op een knop gedrukt moet worden. Het vervelende opkrikken van het bovenste zaagwiel is er niet meer bij.
De machine heeft een krachtiger aanvoer, traploos regelbaar van 5 tot 60 m/min.
De besturing van de machine gebeurt via een PLC met een HMI (human-machine-interface). Dit systeem is zeer gebruiksvriendelijk. De HMI gebruikt de taal van de gebruiker, geeft foutboodschappen bij storingen en verschaft belangrijke informatie op het scherm.

Optioneel wordt de radiale arm van de aanvoerrol uitgerust met een pneumatische bediening. Deze had veel succes bij de demonstraties. Wat dan bijzonder opviel was de handige werkwijze met automatische opening en sluiting van de aanvoerrol. In de rustpositie staat de rol open en hij draait niet. Als een fotocel de invoer van hout waarneemt, sluit de rol zich op een zachte manier, wordt het hout gegrepen en door de zaag gevoerd. Als er geen hout meer is, gaat de rol weer zachtjes open. Er is dus geen manuele regeling meer via een handwiel.

Het lijkt wel de manier van werken voor de toekomst. Wilt u dit ook eens zien, contacteer ons voor een demo. 

Nieuws

Jaarlijkse vakantie 11/07/2018

Wegens vakantie is ons bedrijf gesloten van maandag 16 juli tot en met vrijdag 27 juli 2018. Vanaf maandag 30 juli 2018 staan wij graag weer voor u klaar. Wij wensen u een fijne en zonnige vakantie periode toe!

Noblesse Benelux viert 65ste verjaardag 23/01/2018

Ons bedrijf werd in 1953 opgericht, eerst als de eenmanszaak "Albert Noblesse", later werd het "Noblesse Benelux N.V.". De onderneming telt zo'n 25 medewerkers.

De MAGGI GT800, een heel betaalbare en flexibele CNC-boormachine met automatische doorvoer 18/01/2018

Nieuw in ons assortiment: de GT800 van MAGGI. De bewerkingsunit werkt vanaf de bovenzijde. Deze machine is een uitstekende keuze voor maximum flexibiliteit, de hoogste nauwkeurigheid en kwaliteit.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be