noblesse logo

 

Nieuwste revolutionaire boomwagen 'FALCO 1100'

Op de Ligna 2003, beleefde de FALCO zijn wereldpremière. Het betreft een boomwagen waarvan de positie van de bokken aan elke willekeurige stamlengte kan aangepast worden. Deze machine is het resultaat van een jarenlang beleid van onderzoek en ontwikkeling.
Het is jaren geleden dat nog zo'n spectaculaire innovatie heeft plaatsgevonden op het gebied van boomwagens. Dit kon je trouwens merken aan de enorme interesse tijdens de jongste Ligna-beurs. Op de Artiglio-stand kon je een demo krijgen van de Falco 1100 die op sporen opgesteld stond.

Met dit nieuw concept kan (kunnen) al naargelang van de stamlengte 1 tot 2 bokken uitgespaard worden. De optimale afstand tussen de bokken kan ook afhankelijk van de stamlengte uitgekozen worden. Een groot voordeel is dat niet gebruikte bokeenheden, b.v. bij korte stammen, in rustpositie kunnen geparkeerd worden, zodat dikwijls tot 30% van de vereiste drijfkracht uitgespaard kan worden.

Elke individuele spanbok is een onafhankelijke eenheid, die over een eigen hydraulische groep en servomotor voor de bijstelling, volgens het principe van de individuele bokverplaatsing, beschikt. De aan- en afkoppeling tussen de bokken, die op deze wijze de operationele boomwagen vormen, gebeurt snel en bedrijfszeker en berust op het systeem van de omloopbanen in de kabelbaantechniek.
Deze nieuwe en gebrevetteerde boomwagen beschikt overigens ook over alle technologische vernieuwingen van de andere Artiglio boomwagens van de jongste generatie, zoals b.v. onafhankelijke verplaatsing van elke bok en automatische uitlijning en centrering van de stam door fotocellen.

Het aantal bokken kan wanneer nodig achteraf en zonder ombouw vermeerderd worden. Deze wagen heeft een maximum bokopening van 1100 mm en een maximum klauwopening van 900 mm. 

Nieuws

LIGNA 2019 - MAKING MORE OUT OF WOOD 14/05/2019

HANNOVER - 27 t/m 31 mei 2019. Lees het speciale nummer van Noblesse Info.

Noblesse - Hebrock lente actie 2019 18/03/2019

Geniet nu van mooie kortingen in combinatie met gratis PLC sturing met touchscreen!

Pensionering Jan en Paul Noblesse 21/02/2019

Proficiat Jan en Paul met wat jullie hebben opgebouwd; geniet van jullie welverdiend pensioen.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be