noblesse logo

 

Mijn klanten komen kijken naar mijn GAU JING machine

Ongeveer 2 maanden na de levering van de nieuwe Gau Jing schaaf- en profileermachine type GL-830-CE bij de firma Koen Stessens in Meerhout, besloten we hem een bezoek te brengen om even te polsen naar de eerste ervaringen. Het betreft een zware schaafbank met 8 assen die tot 300mm breed kan schaven. 

Gezien de grote schaafbreedte, zijn op deze machine alle horizontale assen uitgerust met een hydraulisch tegenlager en een elektropneumatische klemming van de werkaspositie. Er werd ook gekozen voor een asdiameter van 50 mm. Om qua precisie het onderste uit de kan te halen, gaf de klant de voorkeur aan hydro-blokken uit aluminium. Deze Gau-Jing heeft een eigen gewicht van 8150 kg, dit zorgt voor stabiliteit en een trillingsvrije werking. 

Bij wijze van inleiding wist onze klant al te melden dat de machine reeds veel geschaafd had. "Wat is de sterkste troef van deze machine?", wilden wij weten. Zonder aarzeling vertelde Koen Stessens ons dat wat in de machine binnengaat er ook uit komt, ook met zeer nat hout. Dit dankzij de vele aangedreven rollen in de tafel. Niet te verwonderen, want de tafelrollen bij het binnenkomen in de machine, die zijn pneumatisch en gefreesd en bovendien op hoogte instelbaar. 

De schaafkwaliteit, zei Koen ons, is daarenboven merkwaardig goed en dit dankzij het volledig schokvrije aanvoersysteem. 
Hij vertelde ons ook dat zij vroeger slechts 2 à 3 dagen schaafwerk hadden per week. Nu nemen zij meer bestellingen aan en draaien bijna 5 dagen. Veel klanten zijn reeds naar zijn nieuwe machine komen kijken. Het is duidelijk dat deze investering een goede beslissingis geweest naar de toekomst toe. 

Na een lekkere kop koffie met pralines hebben wij afscheid genomen van een tevreden klant. 

Nieuws

LIGNA 2019 - MAKING MORE OUT OF WOOD 14/05/2019

HANNOVER - 27 t/m 31 mei 2019. Lees het speciale nummer van Noblesse Info.

Noblesse - Hebrock lente actie 2019 18/03/2019

Geniet nu van mooie kortingen in combinatie met gratis PLC sturing met touchscreen!

Pensionering Jan en Paul Noblesse 21/02/2019

Proficiat Jan en Paul met wat jullie hebben opgebouwd; geniet van jullie welverdiend pensioen.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be