noblesse logo

 

Gau Jing en Stenner aan de eer bij Stora Enso

Op vrijdag 12 juni 2009 organiseerde de invoerder van GAU JING een opendeurdag in de nieuwe vestiging van Stora Enso in Amsterdam. Dit gebeurde in samenwerking met P. Steijger Consultancy en de verschillende verdelers van Gau Jing, waaronder Noblesse Benelux. Onze firma had echter een extra reden om aanwezig te zijn, nl. de grote Stenner twin bandherzaag die eveneens bij Stora Enso werd geplaatst.

We kwamen bijeen in het Ibis Amsterdam West hotel. De klanten waren in 4 groepen ingedeeld, die elk een verschillend startuur hadden: 10u, 12u, 14u en 16u. De opkomst en belangstelling waren aanzienlijk en overtroffen enigszins onze verwachtingen. 

De heer Patrick Steijger lichtte met enkele cijfers het belang van deze Stora Enso vestiging in Amsterdam toe. De oppervlakte beslaat zo'n 32000m², praktisch helemaal overkapt. De schaverij zelf meet 40 x 80 m. De totale investering bedraagt ca. 20 miljoen Euro. De geplande productie is 130.000m³ per jaar. Er wordt momenteel in 2 ploegen gewerkt. De heer Steijger had de leiding van dit project en slaagde erin een excellent resultaat neer te zetten. 

De Gau Jing importeur voor Nederland presenteerde kort de geleverde schaafbank. De capaciteit bedraagt 300 x 160 mm, er zijn 10 werkassen en de max. doorvoersnelheid is 350 m/min. De machine is opgebouwd op een monobloc freem dat in één stuk gegoten werd. Dit freem werd ook in één opspanning bewerkt. Tafel en zijgeleiding zijn watergekoeld (noodzakelijk wegens de extreem hoge doorvoersnelheid). De doorvoermotor heeft een vermogen van 100 PK, wat wel sterk tot de verbeelding spreekt. Dit knap stuk techniek weegt in totaal 40 ton! Tenslotte kwam de heer Syd Mather, algemeen directeur van Stenner, aan het woord. Hij gaf een korte presentatie over de Stenner bandherzagen met centreerinrichting in het algemeen en de geleverde machine in het bijzonder. De machine bij Stora Enso heeft een wieldiameter van 140 cm met bandzaagbreedte van 206 mm. Het invoersysteem heeft aan beide zijden 3 aangedreven rollen met telkens een eigen hydraulische motor. Dit voorkomt een kwetsbare kettingaandrijving. Het centreersysteem is hoogprecies, bedrijfszeker en onderhoudsvriendelijk. Detectoren voor zaagbladafwijking geven een signaal van zodra b.v. de zaagbladen herslepen moeten worden. 
Evenals Gau Jing, die zich uitsluitend specialiseerde in schaafbanken, heeft Stenner zich uitsluitend toegespitst op bandherzagen. Deze kunnen zowel verticaal als horizontaal zijn, in enkele of twinuitvoering, met of zonder centreerinrichting, schuinstelbaar, enz. Stenner heeft machines geleverd in meer dan 120 landen over de hele wereld. Stenner werd opgericht in 1875 en de heer Syd Mather herinnerde aan het actuele unieke Stenner-Noblesse jubileum van 50 jaar samenwerking

Na deze presentaties vertrok de groep telkens naar het nieuwe Stora Enso gebouw, waar zij werden rondgeleid door de heer Patrick Steijger. Iedereen was heel erg onder de indruk. Het was toegelaten foto's te nemen en hier werd gretig gebruik van gemaakt door de bezoekers. Er was ook aandacht voor de gigantische stockageruimte bij Stora en het uitgekiend orderpickingsysteem. 

Na het bezoek keerde de groep terug naar het hotel, waar nog een versnapering werd aangeboden. 

Het aanwezige Noblesse Benelux team: Ludo Hoydonckx, Paul en Jan Noblesse. 

Nieuws

Hebrock kantenaanlijmers in een nieuw kleedje - ontdek het vernieuwde gamma! 06/08/2019

Tijdens de “Ligna” beurs van 2019 introduceerde de “Altendorf Group” de nieuw generatie kantenlijmers van Hebrock, welke uitermate goed werden onthaald door het grote publiek.

Striebig verticaal opdeelcenter - model Control 09 wordt Control 18. NIEUW - OPTIMALISATIESOFTWARE 01/07/2019

Striebig lanceert sinds kort de “STRIEBIG CONTROL 18”. Met dit nieuwe model blijft Striebig zijn voorsprong nog verder uitbouwen.

LIGNA 2019 - making more out of wood. 14/05/2019

HANNOVER - 27 t/m 31 mei 2019. Lees het speciale nummer van Noblesse Info.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be