noblesse logo

 

Vollmer stopt met machines voor het onderhoud van bandzaagbladen

De Duitse machinefabrikant Vollmer (Biberach) heeft in februari 2018 aangekondigd dit jaar te zullen stoppen met de fabricatie van machines voor het onderhoud van bandzaagbladen, zoals daar zijn slijpmachines, stelliteermachines, richtcenters, planeerbanken en lasmachines. Het was voor Vollmer een erg moeilijke beslissing omdat dit in 1909 opgerichte bedrijf, juist ontstaan is met deze soort machines. Vollmer heeft echter keuzes moeten maken en deze wezen eenduidig in de richting van verdere groei met de productie van CNC-gestuurde slijp- en erodeermachines voor cirkelzaagbladen en rotatiewerktuigen.

Vollmer heeft per 1 januari 2019 de rechten op fabricatie en verkoop van haar 'bandzaag' machines verkocht aan de Zwitserse fabrikant Iseli. Het is ons niet bekend of sommige voorheen 'Vollmer' machines verder geproduceerd zullen worden.

Het is belangrijk te melden dat de service-activiteiten, de garantieverplichtingen en de levering van onderdelen voor de tot dusver geleverde machines bij Vollmer blijven. De Vollmer klanten hoeven zich dus geen zorgen te maken. Ook ons bedrijf staat zoals voorheen paraat voor de nodige klantendienst.

Het spreekt dat Noblesse Benelux, als specialist van bandzagen, voor een probleem stond. In de voorbije maanden werden daarom de nodige contacten gelegd. Wij zijn erg verheugd nu te kunnen aankondigen dat wij inmiddels van de firma KOHLBACHER de vertegenwoordiging voor de Benelux-landen hebben verworven.

Hierover publiceren we een afzonderlijk nieuwsitem op deze website. Het zal een genoegen zijn onze cliënteel de voordelen van deze machines te presenteren. Over enkele maanden zullen we trouwens ook de eerste Kohlbacher slijpmachine kunnen verwelkomen in onze slijpdienst.

Maar voor alle duidelijkheid, Noblesse Benelux blijft vertegenwoordiger van Vollmer. Het Vollmer assortiment zal zich evenwel in de toekomst beperken tot de CNC-gestuurde slijp- en erodeermachines voor cirkelzaagbladen en rotatiewerktuigen. 

Nieuws

Prowood 2018 in Flanders Expo te Gent 25/09/2018

Met zowel een flinke voet in de eerste als in de tweede houtverwerking, bekleedt ons bedrijf een unieke plaats in de sector houtbewerkingsmachines. Lees het speciaal nummer van Noblesse Info.  

Hebrock zomeractie 01/08/2018

Als opkikker na het bouwverlof, bieden wij aan snelle beslissers een heel waardevol geschenk aan: een 2de verwisselbare lijmbak incl. stand. Lees verder.

Noblesse Benelux viert 65ste verjaardag 23/01/2018

Ons bedrijf werd in 1953 opgericht, eerst als de eenmanszaak "Albert Noblesse", later werd het "Noblesse Benelux N.V.". De onderneming telt zo'n 25 medewerkers.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be