noblesse logo

 

60 jaar samenwerking met Stenner

Uit 1958 dateren de eerste contacten tussen Albert Noblesse en Stenner, de bekende fabrikant uit Tiverton in Groot-Brittannië. In 1959 vond reeds een groepsreis plaats van zagerijen uit de Benelux naar de fabriek van Stenner. De belangstelling ging vooral uit naar de Stenner boomwagens en staanders. Het duurde niet lang of verschillende belangrijke zagerijen in Nederland en België kozen voor de technologie uit Tiverton.

Stenner had echter ook andere troefkaarten zoals b.v. de compacte herzaag type VHM36. De voordelen van deze machine werden niet meteen erkend. In onze streken ging men er nog steeds vanuit dat je zaagwielen van 1,50m nodig had om plankjes van 150 of 200mm hoog te zagen. 

Het duurde nog wat jaren vooraleer een paar stoutmoedige houthandels zich lieten overtuigen om zo'n compacte machine aan te schaffen. Groot was echter de verbazing toen deze machines niet alleen uitstekend functioneerden, maar ook zeer betrouwbaar waren en in een continue productie ingeschakeld konden worden. Algauw had de markt haar koudwatervrees overwonnen, de Stenner machines gingen als warme broodjes over de toonbank. In de Benelux staan nu honderden Stenner herzagen te draaien. In totaal heeft Stenner meer dan 7000 stuks van het type VHM36 geproduceerd.

Stenner heeft zich zodoende ontwikkeld tot dé internationale specialist van de bandherzaag. Enkele herzagen of in twinuitvoering, met of zonder centreerinrichting, verticaal of horizontaal, schuinzagen of niet, met zaagwielen van 914mm tot 1370mm, het gamma is erg volledig. 
De 'vlakkevloer'-machines zijn nu evident geworden. Zij behoeven geen funderingsput en kunnen gewoon op een betonvloer geplaatst worden. Ook handig als je ooit je machine moet verplaatsen. Als opvolger van de legendarische VHM36 is de 'vlakkevloer'-machine ST100R een groot succes. 

Noblesse Benelux is steeds gefocust gebleven op alles wat rond de bandzaag draait. Machines, gereedschap en service. Deze firma kon zich zodoende aandienen met een compleet aanbod. De klant hoefde zich geen zorgen meer te maken over het onderhoud van zijn bandzaagbladen. Van een eenmanszaak ontwikkelde Noblesse Benelux zich tot een bedrijf met een 25 medewerkers. 60 jaar Stenner ervaring staan ter beschikking van klanten die kwaliteit en service weten te waarderen. Een dergelijke continuïteit wordt zelden gerealiseerd. 

Nieuws

Hebrock kantenaanlijmers in een nieuw kleedje - ontdek het vernieuwde gamma! 06/08/2019

Tijdens de “Ligna” beurs van 2019 introduceerde de “Altendorf Group” de nieuw generatie kantenlijmers van Hebrock, welke uitermate goed werden onthaald door het grote publiek.

Striebig verticaal opdeelcenter - model Control 09 wordt Control 18. NIEUW - OPTIMALISATIESOFTWARE 01/07/2019

Striebig lanceert sinds kort de “STRIEBIG CONTROL 18”. Met dit nieuwe model blijft Striebig zijn voorsprong nog verder uitbouwen.

LIGNA 2019 - making more out of wood. 14/05/2019

HANNOVER - 27 t/m 31 mei 2019. Lees het speciale nummer van Noblesse Info.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be