noblesse logo

KOHLBACHER 

De Beierse firma KOHLBACHER werd opgericht in 1992 en heeft zich vrij snel gefocust op bandzaagbladen. Dit heeft niet alleen geleid tot de productie van bandzaagbladen met bijhorende slijpservice, maar ook tot het zelf ontwerpen en fabriceren van slijpmachines voor deze bandzaagbladen. Vrij snel kregen de Shark machines bekendheid op de markt. Het spreekt dat de dagelijkse ervaring in de eigen slijpdienst een enorme stimulans was om naar steeds betere slijpmachines te streven.

Zo is KOHLBACHER uitgegroeid tot een toonaangevende specialist in deze nichemarkt. Nu heeft dit bedrijf een fraai assortiment aan slijpmachines in de aanbieding, gaande van de meest eenvoudige tot de meest geavanceerde. Voor elk budget biedt deze fabrikant een oplossing. De basisversies zijn zo volledig dat er nauwelijks nog opties moeten voorgesteld worden.

De Shark topmodellen zijn CNC-gestuurd en beschikken uiteraard over een natslijpinrichting. Afhankelijk van het type blijven de meeste gevoelige machinedelen tegen slijpstof en koelmiddel beschut achter een wand in de machine. De bediening geschiedt via een aanraakscherm. Tot 999 tandvormen kunnen opgeslagen worden. Tandvormen kunnen vrij geprogrammeerd worden.

We moeten vaststellen dat Kohlbacher op technologisch vlak een leidende rol speelt.

 

 

Nieuws

Prowood 2018 in Flanders Expo te Gent 25/09/2018

Met zowel een flinke voet in de eerste als in de tweede houtverwerking, bekleedt ons bedrijf een unieke plaats in de sector houtbewerkingsmachines. Lees het speciaal nummer van Noblesse Info.  

Hebrock zomeractie 01/08/2018

Als opkikker na het bouwverlof, bieden wij aan snelle beslissers een heel waardevol geschenk aan: een 2de verwisselbare lijmbak incl. stand. Lees verder.

Noblesse Benelux viert 65ste verjaardag 23/01/2018

Ons bedrijf werd in 1953 opgericht, eerst als de eenmanszaak "Albert Noblesse", later werd het "Noblesse Benelux N.V.". De onderneming telt zo'n 25 medewerkers.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be