noblesse logo

KOHLBACHER 

De Beierse firma KOHLBACHER werd opgericht in 1992 en heeft zich vrij snel gefocust op bandzaagbladen. Dit heeft niet alleen geleid tot de productie van bandzaagbladen met bijhorende slijpservice, maar ook tot het zelf ontwerpen en fabriceren van slijpmachines voor deze bandzaagbladen. Vrij snel kregen de Shark machines bekendheid op de markt. Het spreekt dat de dagelijkse ervaring in de eigen slijpdienst een enorme stimulans was om naar steeds betere slijpmachines te streven.

Zo is KOHLBACHER uitgegroeid tot een toonaangevende specialist in deze nichemarkt. Nu heeft dit bedrijf een fraai assortiment aan slijpmachines in de aanbieding, gaande van de meest eenvoudige tot de meest geavanceerde. Voor elk budget biedt deze fabrikant een oplossing. De basisversies zijn zo volledig dat er nauwelijks nog opties moeten voorgesteld worden.

De Shark topmodellen zijn CNC-gestuurd en beschikken uiteraard over een natslijpinrichting. Afhankelijk van het type blijven de meeste gevoelige machinedelen tegen slijpstof en koelmiddel beschut achter een wand in de machine. De bediening geschiedt via een aanraakscherm. Tot 999 tandvormen kunnen opgeslagen worden. Tandvormen kunnen vrij geprogrammeerd worden.

We moeten vaststellen dat Kohlbacher op technologisch vlak een leidende rol speelt.

 

 

Nieuws

Hebrock kantenaanlijmers in een nieuw kleedje - ontdek het vernieuwde gamma! 06/08/2019

Tijdens de “Ligna” beurs van 2019 introduceerde de “Altendorf Group” de nieuw generatie kantenlijmers van Hebrock, welke uitermate goed werden onthaald door het grote publiek.

Striebig verticaal opdeelcenter - model Control 09 wordt Control 18. NIEUW - OPTIMALISATIESOFTWARE 01/07/2019

Striebig lanceert sinds kort de “STRIEBIG CONTROL 18”. Met dit nieuwe model blijft Striebig zijn voorsprong nog verder uitbouwen.

LIGNA 2019 - making more out of wood. 14/05/2019

HANNOVER - 27 t/m 31 mei 2019. Lees het speciale nummer van Noblesse Info.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be