noblesse logo

KOHLBACHER 

De Beierse firma KOHLBACHER werd opgericht in 1992 en heeft zich vrij snel gefocust op bandzaagbladen. Dit heeft niet alleen geleid tot de productie van bandzaagbladen met bijhorende slijpservice, maar ook tot het zelf ontwerpen en fabriceren van slijpmachines voor deze bandzaagbladen. Vrij snel kregen de Shark machines bekendheid op de markt. Het spreekt dat de dagelijkse ervaring in de eigen slijpdienst een enorme stimulans was om naar steeds betere slijpmachines te streven.

Zo is KOHLBACHER uitgegroeid tot een toonaangevende specialist in deze nichemarkt. Nu heeft dit bedrijf een fraai assortiment aan slijpmachines in de aanbieding, gaande van de meest eenvoudige tot de meest geavanceerde. Voor elk budget biedt deze fabrikant een oplossing. De basisversies zijn zo volledig dat er nauwelijks nog opties moeten voorgesteld worden.

De Shark topmodellen zijn CNC-gestuurd en beschikken uiteraard over een natslijpinrichting. Afhankelijk van het type blijven de meeste gevoelige machinedelen tegen slijpstof en koelmiddel beschut achter een wand in de machine. De bediening geschiedt via een aanraakscherm. Tot 999 tandvormen kunnen opgeslagen worden. Tandvormen kunnen vrij geprogrammeerd worden.

We moeten vaststellen dat Kohlbacher op technologisch vlak een leidende rol speelt.

 

 

Nieuws

Noblesse - Hebrock lente actie 2019 18/03/2019

Geniet nu van mooie kortingen in combinatie met gratis PLC sturing met touchscreen!

Pensionering Jan en Paul Noblesse 21/02/2019

Proficiat Jan en Paul met wat jullie hebben opgebouwd; geniet van jullie welverdiend pensioen.

VITAP compact CNC-bewerkingscenter in demo op de Noblesse stand 20/02/2019

Wellicht dé nieuwigheid van de Prowoodbeurs 2018: de VITAP Point K2 TOP. Schakel nu over van batchproductie naar just-in-time, bekijk de productielogistiek, verlaag uw kosten, en ga de uitdagingen aan in een steeds veranderende markt.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be