noblesse logo

BANDZAAGSERVICE IN DE LIFT

Je kan er moeilijk naast kijken: de trend naar uitbesteding van het bandzaagonderhoud neemt onweerstaanbaar toe. Nog niet zo lang geleden hield elke houthandel en schaverij er nog een eigen bandzagenslijperij op na. Geleidelijk groeide echter het besef dat een dergelijke infrastructuur een te dure zaak geworden was. Zo besteedt nu praktisch elke houthandel dit onderhoud volledig uit en werden de onderhoudskosten van bandzagen zodoende variabel gemaakt.

De firma NOBLESSE BENELUX stak in 1976 reeds van wal met haar bandzaagservice. Aanvankelijk werden zowat alle gereedschappen behandeld, zeg maar bandzagen, cirkelzagen, schaafmessen, frezen, enz. Later werd gekozen voor specialisatie en bleven enkel de bandzagen over. Op zo’n 35 jaar tijd werd uiteraard een rijke ervaring opgebouwd, eerst te Brussel, later in het nieuwe bedrijfspand te Londerzeel.

De slijptechniek van deze bandzaagbladen is in het laatste decennium sterk geëvolueerd. Heden beschikken we over CNC-gestuurde machines, waar b.v. de tandvorm geprogrammeerd is. Het slijpoppervlak is er met grote sprongen op vooruitgegaan. We stellen nu een perfecte oppervlaktegladheid vast, dit tengevolge van de overvloedige vloeistofkoeling en het hoog toerental van nieuwsoortige slijpstenen. Deze hoge slijpkwaliteit maakt het mogelijk scheurvorming te verminderen, op voorwaarde uiteraard dat de bandzaagmachine in orde is.

Een toepassing die de grenzen van bandzagen duidelijk verlegd heeft, is het stellieteren van bandzaagbladen. Hiermee wordt bedoeld het aanbrengen van stelliet (een cobaltlegering) op de tandpunten. Er is een tijd geweest dat deze techniek enkel toegepast werd voor het zagen van erg abrasieve houtsoorten. Gaandeweg stelde men echter vast dat het stelliet ook buitengewone resultaten afwerpt bij het zagen van b.v. naaldhout. De voordelen situeren zich vooral op het vlak van een beter zaagoppervlak en van een verdubbelde standtijd in vergelijking met gestuikte zagen.

In 1997 maakten we een reuzensprong inzake het planeren en strekken. We installeerden ons eerste Vollmer Richtcenter type RC, een uiterst performante machine, die het planeren en strekken feilloos automatiseert. Hiermede bereikten we een kwaliteit, die, realistisch gezien, manueel niet te evenaren is.
Dit eertijds zeer arbeidsintensief werk is hierdoor niet alleen goedkoper geworden, maar biedt nu een constant hoogkwalitatief peil. Niet elk bedrijf voelt zich echter geroepen om een dergelijke machine in huis te halen. De investering is immers aanzienlijk. Onze bandzaagservice beschikt sinds 2012 over niet minder dan 3 Richtcenters.

U kunt gerust uw vlak- en spanwerk aan ons uitbesteden. Hetzij zorgen wij periodiek voor een "revisie" van uw bandzaagbladen, en zorgt u tussendoor voor het dagelijkse onderhoud, hetzij nemen wij het vlakken en spannen volledig van u over.

Een moderne bandzagenservice moet dicht bij de klant staan. De eigen ophaaldienst zorgt voor een vlotte ophaling van de bandzaagbladen. Dit gebeurt door vakbekwame mensen, d.w.z. medewerkers die begrijpen waar het allemaal om draait en die aandachtig luisteren naar de wensen of de commentaar van de klant. Belangrijk in dit verband is dat deze bandzagenservice geen eenheidsworst levert. Elke klant heeft andere noden en behoeften. Hier wordt actief op ingespeeld met de gepaste technische oplossingen. Maatwerk dus!

 

Nieuws

Samenwerking Kastinterieur - Noblesse 28/10/2019

"Dankzij Noblesse kunnen we alle kasten in eigen beheer produceren."

Hebrock kantenaanlijmers in een nieuw kleedje - ontdek het vernieuwde gamma! 06/08/2019

Tijdens de “Ligna” beurs van 2019 introduceerde de “Altendorf Group” de nieuw generatie kantenlijmers van Hebrock, welke uitermate goed werden onthaald door het grote publiek.

Striebig verticaal opdeelcenter - model Control 09 wordt Control 18. NIEUW - OPTIMALISATIESOFTWARE 01/07/2019

Striebig lanceert sinds kort de “STRIEBIG CONTROL 18”. Met dit nieuwe model blijft Striebig zijn voorsprong nog verder uitbouwen.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be