noblesse logo


NOBLESSE BENELUX SPONSOR VAN DE NEW BELGICA

Het project van de New Belgica spreekt meteen tot de verbeelding. Het avontuur van de eerste wetenschappelijke Zuidpoolexpeditie (1897-1899) onder leiding van Adrien de Gerlache leest als een weergaloze thriller. Wat meteen opvalt is de jeugdige leeftijd van de deelnemers. De Gerlache zelf was slechts 31 jaar oud. De moedige bemanning heeft deze reis, ondanks grote ontberingen, tot een goed einde gebracht. Een sterk staaltje van team-geest! Deze groep was nauw verbonden met de Belgica, de driemaster waarmee gevaren werd, de sterke cocon, die weerstand bood aan de druk van het ijs, de woning waarin de bemanning kon overwinteren. De Belgica is in menig opzicht de spil van het avontuur, het was het trouwe schip dat het niet begaf.

Het is uitgerekend dit schip, waarvan de vzw De Steenschuit een replica wil bouwen. Dit sociaal scheepsbouwinitiatief is niet aan zijn proefstuk toe. De ‘Rupel’ en de ‘Gentse Barge’ zijn twee nieuwbouwprojecten, waarvan de resultaten een succesvolle varende carrière in Oostende en Gent beleven. De Steenschuit richt zich, in samenwerking met de VDAB, tot de doelgroep “werkzoekenden met een aanwijsbaar grotere afstand tot de arbeidsmarkt”. De organisatie wil deze mensen mogelijkheden tot opleiding en een werkomgeving aanbieden waarin zij, onder vakkundige begeleiding, vaardigheden kunnen aanleren die hen in staat stellen een plaats te vinden in het reguliere arbeidscircuit.

Dit project berust reeds op de pijlers van sociale opleiding en maritiem erfgoed, maar er is meer dan dat. De New Belgica wil ook ecologisch en duurzaam zijn. De replica wordt gebouwd met duurzame materialen en uitgerust met de meest klimaatvriendelijke aandrijving. De New Belgica krijgt daarenboven een klimaatmissie.

Noblesse Benelux is heel trots dat het dit project actief kan steunen, niet alleen financieel, maar ook langs de invalshoek van de houtbewerking. De Belgica was uiteraard een houten schip en dat wordt de New Belgica ook. Het is dan ook langs deze weg dat wij in aanraking kwamen met dit zeer waardevol project. Onze ervaring met het zagen van massief hout wist de technisch verantwoordelijken van De Steenschuit te overtuigen.

De nieuwe werkplaats van De Steenschuit wordt nu door ons uitgerust. Gezien het project over verschillende jaren loopt, zullen we de gelegenheid hebben om onze klanten regelmatig te berichten over de voortgang van de New Belgica.

 

Nieuws

Prowood 2018 in Flanders Expo te Gent 25/09/2018

Met zowel een flinke voet in de eerste als in de tweede houtverwerking, bekleedt ons bedrijf een unieke plaats in de sector houtbewerkingsmachines. Lees het speciaal nummer van Noblesse Info.  

Hebrock zomeractie 01/08/2018

Als opkikker na het bouwverlof, bieden wij aan snelle beslissers een heel waardevol geschenk aan: een 2de verwisselbare lijmbak incl. stand. Lees verder.

Noblesse Benelux viert 65ste verjaardag 23/01/2018

Ons bedrijf werd in 1953 opgericht, eerst als de eenmanszaak "Albert Noblesse", later werd het "Noblesse Benelux N.V.". De onderneming telt zo'n 25 medewerkers.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be